Leave Your Message
010203
почетна страница
За нас
Jiangyin Nangong Forging Co., Ltd. е основана во март 2003 година. По континуиран раст и развој во последниве години, таа стана сеопфатна и високотехнолошка приватна компанија за ковање со најдолг процес на обработка на ковање и најкомплетна опрема за обработка во Кина. Компанијата се простира на површина од 120 хектари, со градежна површина од над 50000 квадратни метри и вкупна вредност на основни средства од над 385 милиони јуани. Тоа е претпријатие за производство на фалсификување кое интегрира топење, ковање, термичка обработка, груба и прецизна обработка.
научи повеќе
20 +

Години искуство

385 +

Милион јуани

90 +

Професионален технички

5000 +

Квадратни метри компанија

ОСНОВНИ ПРОИЗВОДИ

Посветени да ви обезбедат производи со најдобар квалитет

Челична плоча со сечило на пареа турбина Челична плоча со сечило на пареа турбина
05

Парна турбина...

2023-11-23

Сечилото на турбината е радијална аерофолија монтирана во работ на дискот на турбината и која произведува тангенцијална сила која го ротира роторот на турбината. Секој турбински диск има многу ножеви. Како такви тие се користат во мотори со гасна турбина и парни турбини. Сечилата се одговорни за извлекување енергија од гасот со висока температура и висок притисок произведен од согорувачот. Сечилата на турбините често се ограничувачка компонента на гасните турбини. За да преживеат во оваа тешка средина, лопатките на турбините често користат егзотични материјали како суперлегури и многу различни методи на ладење кои можат да се категоризираат како внатрешно и надворешно ладење и премази со топлинска бариера. Заморот на сечилата е главен извор на дефект кај парните турбини и гасните турбини. Заморот е предизвикан од стресот предизвикан од вибрации и резонанца во опсегот на работа на машините. За да се заштитат сечилата од овие високи динамички напрегања, се користат амортизери за триење.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Вратило на роторот за парна турбина за генератор на парна турбина Вратило на роторот за парна турбина за генератор на парна турбина
06

Парна турбина...

2023-11-23

Парната турбина се состои од ротор што лежи на лежиштата и е затворен во цилиндрично куќиште. Роторот се врти со пареа што удира на прицврстените лопатки или лопатки на кои тој врши сила во тангенцијална насока. Така, парната турбина може да се гледа како сложена серија на аранжмани слични на ветерници, сите собрани на истото вратило. Поради својата способност да развие огромна моќ во релативно мал простор, парната турбина ги замени сите други основни двигатели, освен хидраулични турбини, за генерирање големи количини на електрична енергија и за обезбедување погонска моќ за големи бродови со голема брзина. е централна компонента на електричниот мотор. Оската на роторот е носечко вратило за ламинираното јадро на роторот и на тој начин го пренесува електрично индуцираниот вртежен момент преку соодветната позитивна врска во преносот. Оската на турбината ја поврзува турбината со генераторот, вртејќи се со иста брзина како и турбината. Во суштина, тоа е ставка што се користи во машина дизајнирана за производство на континуирана моќност. Системот во кој се користи во основа ја извлекува енергијата од протокот на флуид и потоа ја претвора во употреблива форма или медиум. Вратите на роторот исто така се користат во многу големи и традиционални сектори на инженерството, како што се производството на енергија и рударството. Тие се клучни компоненти во многу постројки за производство на електрична енергија и често се со огромна големина и моќ. Главните оценки на материјали за шахтите на роторот на цевките што ги произведувавме претходно се:

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
01020304

НАШИОТ СЕРТИФИКАТ

API 6D, API 607, CE, ISO9001, ISO14001, ISO18001, TS. (Ако ви требаат нашите сертификати, ве молиме контактирајте)

652e4891es
652e489gfh
652e489zvv
652e489zlv
652e489wy6
652e4891es
652e489gfh
652e489zvv
652e489zlv
652e489wy6
652e4891es
652e489gfh
652e489zvv
652e489zlv
652e489wy6
0102030405

Контрола на квалитет

ИНЖЕНЕРСКИ УСЛУГИ
компанија_intr1lq9
Откривање на нашата врвна ...

Вовед: Добредојдовте на бродот, колеги поморски ентузијасти и индустриски експерти! Денеска...

почетната страница
Зајакнување на рударските операции ...

ВоведКако рударската индустрија продолжува да се развива, рударските компании постојано...

Парна-турбина-ротор-шафт7ci8
Ослободување на моќта: улогата...

Вовед: Парните турбини се клучни компоненти во безброј моќност ...

Разговарајте со нашиот тим денес

Се гордееме со обезбедувањето навремени, сигурни и корисни услуги

истрага сега